Houten speelgoed merken

Misschien komt u wel op deze website en denkt vraagt u zich af waarom wij houten speelgoed aanbieden en niet gewoon speelgoed. Ons antwoord op die vraag is dat houten speelgoed kwalitatief beter is. Het is gemaakt van de beste materialen, goed vormgegeven, afgewerkt en het voldoet aan de gestelde normen. Het is dus veilig speelgoed wat speciaal voor kinderen in ontwikkeld.

Hier kunt u zien een overzicht van onze kwaliteits leveranciers vinden.

 


 

Rubber Hout

Een groot aantal van onze producten zijn vervaardigd uit Rubberhout. Dit is een ecologisch houtsoort.

Rubberbomen zijn in de laatste honderd jaar in Z.O. Azië massaal aangeplant in plantages voor de productie van latex. Latex wordt getapt door te kerven in de schors en opgevangen in potjes. Die potjes worden dagelijks in de vroege morgen leeggemaakt. De oogst wordt gekookt, in tapijtjes gedraaid en te drogen gehangen. Rubberwood plantages produceren alle latex die wereldwijd gebruikt wordt om rubberproducten te maken. De rubberboom bereikt zijn maximum productie van latex na ca 25 jaar. Daarna zakt het rendement en is het niet langer economisch verantwoord om latex te tappen. Vroeger werd dan de plantage platgebrand en heraangeplant met nieuwe plantjes. Nu wordt de plantage geveld: de stammen worden verkocht aan lokale zagerijen, de takken en het kleiner hout worden geleverd naar MDF of spaanplaatfabrieken. Een nieuw geplante boom geeft na 5 à 7 jaar al latex. Bij het vellen heeft deze boom een stam van ca 10 m en een diameter van ca 25-45 cm op borsthoogte. Het rondhout wordt gekort op lengtes van 1m85. Rubberwood is de meest ecologisch “vriendelijke” houtsoort die gebruikt wordt in de hedendaagse houtindustrie. Het hout wordt enkel gebruikt nadat de volledige cyclus van latex-productie afgelopen is, waar andere houtsoorten enkel gekapt worden voor het hout. We gebruiken nu wat vroeger als afval of restproduct verbrand werd. Het volume van rubberwood zaaghout dat zo beschikbaar komt, vermijdt het jaarlijks kappen van ca 600.000 hectare natuurlijk tropisch woud. Er is ook een belangrijk sociaal aspect : ca 75 % van alle rubberplantages in de wereld zijn in het bezit van kleine boeren (zgn. smallholders = ca 4 miljoen huishoudens), die met de opbrengst van hun “plantage” van gemiddeld 0.5 à 5 hectare slechts een mager inkomen hebben. De verkoop van de stammen en de bijkomende werkgelegenheid in de houtindustrie is voor die huishoudens een belangrijke aanvulling op hun inkomen.

I’M Toy produceert speelgoed van de beste kwaliteit rubberhout uit Thailand en Maleisie. De combinatie van hout met stoffen, de originele designs, de kindvriendelijke materialen en de educatieve waarde, staan garant voor vele jaren speelplezier.                                    
In de fabriek in Bangkok wordt op een humane manier de beste kwaliteit speelgoed vervaardigd, conform de huidige CE-speelgoednormen. In samenwerking met de diverse distributeurs wereldwijd proberen wij het beste uit de materialen te halen om een zo origineel en educatief mogelijk assortiment samen te stellen.


 

logo

 

Het familiebedrijf Bigjigs Toys is in 1985 opgericht. Gedurende 25 jaar is er een flinke groei doorgemaakt. De van origine puzzelfabrikant heeft imiddels zijn collectie uitgebreid tot circa1400 artikelen, van babyspeelgoed tot complete speelsets. Bigjigs staat voor een goede kwaliteit speelgoed voor een redelijke prijs. Hierbij staat productveiligheid hoog in het vaandel. Alle producten worden daarom regelmatig getest om blijvend te voldoen aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Speelgoedbox voert een uitgebreid assortiment uit de Bigjigs collectie.


Het doel van New Classic Toys is klassiek speelgoed in een nieuw jasje op de markt te brengen. Het speelgoed is niet tijds-of trendgebonden en de hoge kwaliteit zorgt ervoor dat kinderen er een lange periode mee kunnen spelen. New Classic Toys maakt het mogelijk dat traditioneel spelen op een eigentijdse manier wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Zij zorgen ervoor dat spelen voor ieder kind leerzaam en waardevol kan zijn.Natuurlijk, veilig, leerzaam en plezier dat is waar Viga Toys voor staat. Met meer dan 20 jaar ervaring in gespecialiseerd houten speelgoed, allen vervaardigd met non-toxic verf, is Viga Toys een echte smaakmaker.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Speelgoedbox.nl

Lijstenmakerij Lansingerland / Speelgoedbox
Nieuwstraat 3
2651 CG Berkel en Rodenrijs

Openingstijden:
Woensdag  10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag        10.00 - 17.00
Zaterdag     10.00 - 17.00

T. (+31) 10-316 05 77
E. info@speelgoedbox.nl
KVK Nr: 78555386
BTW: NL002837361B44
ING BANK: NL48INGB0007390556
BIC: INGBNL2A